mandag 16. desember 2013

Munch150 - Glemmen feirer!

Mannen bak noen av verdens mest kjente malerier hadde 150-årsjubileum den 12. desember, en hendelse som selvfølgelig ikke gikk ubemerket hen her på Glemmen. Edvard Munch var en dedikert kunstnersjel som definitivt fortjener all oppmerksomheten viet til hans liv og hans kunst i løpet av jubileumsåret 2013.

Denne høsten har en dedikert gruppe kunstnerbedårere hatt flere Munch-mandager her på biblioteket. Her har vi sammen med et par flinke elever idémyldret om hvordan vi best kunne gjøre stas på staskaren. Resultatet ble en dag der kreativitet og skaperglede fikk stå i sentrum.

Vi inviterte til åpen elevkonkurranse inspirert av Munch, og i tillegg fikk alle prøve seg som kunstnere på et kjempelerret i elevsenteret – ingen tvil om at vi har noen kunstnerspirer her på huset! Ingen har vel uttrykt lidenskap og angst like virkningsfullt som Edvard Munch, og dette skinner igjennom også i elevenes tolkninger som nå er utstilt på biblioteket.


Bidrag til elevkonkurransen
Utsnitt fra fellesmaleriet "Heia Munch!"

Se fellesmaleriet bli til i timelapse laget av elever fra 2MEDB

Den lokale forfatteren og Munch-forskeren Torill Stokkan, som har fordypet seg i Munch og spesielt kvinnene i hans liv i over 20 år, holdt foredrag for et fullsatt auditorium og gav oss et nytt perspektiv på hans inspirasjons- og motivasjonskilder. I elevsenteret var det først duket for quiz med Sindre Støle, der powerpoint-presentasjonene til klasse 3PBYB sørget for økt kunnskapsnivå hos deltakerene. I storefri avholdt Moose Empire rockekonsert basert på Munchs tekster, men også elevene kunne slippe løs sine indre skrik denne dagen. 2MEDB var tilstede og sørget for å forberede, pynte til, overse og dokumentere det hele.

Hele skolen var med på feiringen, noe som kom spesielt godt frem i samarbeidsprosjektet «Skrikepepperkaker». Formgivningselever utviklet kakeformprototyper som deretter ble produsert hos TIP. Kakene ble bakt og dekorert av konditorgjengen, og til slutt utdelt og fortært av hele skolen!

Tusen takk til alle sammen og ha en flott jul!Ingen kommentarer: